reklam
Ana Sayfa Gündem, Magazin 13 Haziran 2021 483 Görüntüleme

Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Kararı

Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Kararı

Anamur Haber Merkezi /

Yıllardır üreticilerimizin kabusu olan ve meyvelerde kurtlanmaya sebep olan AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ ile toplu mücadele kararı alındı.

Bilindiği gibi hasada hazırlanan üreticiler için Mersin merkez dahil tüm ilçelerde tarımsal üretimi etkileyen zararlılara karşı çeşitli zamanlarda toplu ilaçlama kararları alınıyor.

Bu kararlar kapsamında toplu hareket edildiğinde Akdeniz Meyve Sineği gibi canlıların ürüne verdiği zarar en aza indiriliyor.

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden  yapılan açıklamada , Bölgemizde  limon çeşitleri hariç turunçgiller, kayısı, ayva, şeftali, incir, Trabzon hurması, nar ve avakado başta olmak üzere bir çok ürüne zarar veren AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ ile mücadelede toplu hareket kararı alınmış olup , 12 – 15 Haziran tarihleri arasında topyekün ilaçlama yapılacaktır. İlaçlamalar zehirli yem kısmi dal ilaçlaması şeklinde uygulanacak olup, ruhsatlı cezbedici ve insektisitlerin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca bu mücadelede döneminde hasadı tamamlanan bahçelerin de tamamının uygulama yapması gerekmektedir’’ denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil