reklam
Ana Sayfa Gündem 26 Kasım 2021 389 Görüntüleme

Zaten Kırık Olan Telefon Ekranı ile Dolandırıcılık

Zaten Kırık Olan Telefon Ekranı ile Dolandırıcılık

Anamur Haber Merkezi /

Zaten ekranı kırık olan telefonunu yere atarak , telefonunun camının kırıldığını iddia edip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahıs yakalandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre ;

Asayiş Şube Müdürlüğümüz Yandol ( Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ) Büro Amirliğine gelerek müracaat eden müşteki E.S.K. (67), özel aracı ile İlimiz Silifke caddesinde seyir halinde iken aracının aynası yol kenarındaki bir erkek şahsa çarptığını fark etmesi ile aracından inerek şahsın yanına gittiğini, şahıs aracın çarpması ile cep telefonunun yere düştüğünü ve camının kırıldığını beyan ederek zararının karşılaması için baskı yaptığı ve 800 TL para talep etmesi ile şahsa 800 TL ödeme yaptığını beyan ederek müşteki dolandırılmış olabileceği kanaati ile müracaat etmiştir.
Yandol Büro Amirliği ekiplerimizce titizlikle yapılan kamera çalışmasında şüpheli şahsın kasıtlı olarak müştekinin aracına çarptığı ve öncesinde camı kırık cep telefonunu yere atarak camının kırıldığı izlenimi verdiği, ayrıca şahsın müşteki E.S.K.’ den önce yine aynı yöntemle Ş.K. (35) isimli şahsı da dolandırmaya çalıştığı tespit edildi.
Olayı gerçekleştiren şüphelinin A.M. (40) isimli şahıs olduğu tespit edilirken,  şahsın benzer suçlardan bir çok suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Şüpheli A.M.’ nin Antalya ili Gazipaşa ilçesinde olduğu tespit edilmesi ile Gazipaşa ilçesinde yakalanması sağlanarak şahıs yakalandığı esnada olayda kullandığı camı kırık cep telefonu ele geçirildi.
Şüpheli A.M.’nin SEGBİS ile ifadesi alınmış,  müştekinin 800 TL zararını banka hesap numarasına yatırmak sureti ile karşılamış olup; şüpheli A.M. yapılan işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil