reklam
Ana Sayfa Dünya, Gündem, Sağlık 23 Haziran 2021 437 Görüntüleme

REKOR BAŞVURU ! ,FAZ 3 için 41 Bin Gönüllü Aranıyordu , 1 Milyon Kişi Başvurdu

REKOR BAŞVURU ! ,FAZ 3 için 41 Bin Gönüllü Aranıyordu , 1 Milyon Kişi Başvurdu

Anamur Haber Merkezi /

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Kayseri Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) işbirliğiyle geliştirilen yerli inaktif aşının faz3 çalışmaları kapsamında Ankara Şehir Hastanesi’nde ilk ilk aşı uygulamasına video konferans yönetimi ile katılan Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN , Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın aşının ismine dair sorduğu soruya “ TURKOVAC “ ismini uygun gördüğünü söylemişti.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Kayseri Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) işbirliğiyle geliştirilen yerli inaktif aşının birinci faz çalışmasının 44 gönüllü üzerinde yapılmasının ardından , yaklaşık yedi ay sonra faz 3 çalışmasına başlandı.

TURKOVAC aşı çalışmamızın şubat ayındaki ikinci faz çalışmasına ise 250 gönüllü  katılmış, nisan ayında raporlama çalışması tamamlanmıştı.

Yerli aşımız TURKOVAC için üçüncü faz ,geçtiğimiz  günlerde Sağlık Bakanlığının e – Nabız’a eklediği “ aşı için gönüllü ol ” butonu üzerinden  , 18 – 55 yaş aralığında COVID – 19 geçirmemiş , PCR testi pozitif ( + ) olmayan, daha önce koronavirüs aşısı yaptırmamış , ayrıca Toraks BT ( bilgisayarlı tomografisi ) testi veya antikoru pozitif çıkmamış kişiler arasından  gönüllü başvuruları başlatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’nın da  katıldığı Ankara Şehir Hastanesi’ndeki programda  dün ( 22 Haziran 2021 )  ilk aşının uygulanması ile  üçüncü faz çalışması başlamış oldu.

Yerli inaktif aşımız TURKOVAC koronavirüs aşısının faz 3  çalışmalarında aşı olacak kişi sayısı 41 bin kişi olarak belirlenirken , yaklaşık 1 milyon kişi gönüllü olmak için e- Nabız üzerinden başvuru yaptı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil