reklam
Ana Sayfa Gündem, Politika 17 Ekim 2021 642 Görüntüleme

BAŞKAN TUNCEL’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN TUNCEL’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Anamur Haber Merkezi /

Kazancı Belediye Başkanı Muhittin TUNCEL , Mevlid Kandili dolayısı ile yayınladığı mesajında , ”Mevlid Kandili; alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) doğduğu gündür.

Yüce ALLAH Ahzab suresi (45.46.a.)” Ey Peygamber! Ben seni bir şahit, bir müjdeleyici, uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.“ emredilmiştir.

Bu gün insanlığın en kutlu doğumuna tanıklık ettiği kutsal bir gündür. Bu gün, karanlığın üzerindeki sislerinin, bulutlarının dağıldığı; küfrün, cehaletin yok olmaya mahkum olduğu çok anlamlı bir gündür, gecedir.

Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun kutlanmasıdır. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, O’NUN örnek hayatını, ahlakını özümsemek, O’NA duyulan derin sevgiyi haykırmak amacıyla peygamberimizin (s.a.v.) dünyaya gelişi Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır.

Kandiller; ışıklarıyla yalnızca karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda gönlümüzü, ruhumuzu, maneviyatımızı aydınlatan gecelerdir. Mevlid Kandili de insanı insan yapan, tüm güzelliklerin toplandığı Peygamberimiz (s.a.v.)’in doğumunu kutladığımız, O’NUN hayatımızı aydınlatan insanlık merhametini, vicdan, ahlak, adalet, cömertlik anlayışını anlayacağımız, sahipleneceğimiz en kutsal günlerden, mevsimlerden biridir.

Yalancıları, çıkarcıları, zalimleri örnek almak yerine, ÖRNEK alacaksak “Beni Rabbim terbiye etti. Ben dünyaya güzel ahlakın eksiklerini tamamlamak üzere gönderildim. Müslüman elinden, dilinden komşularının emin oldukları kimsedir. Komşusu açken tok yatan bizde yani Müslüman değildir…” diye uyaran peygamberimizi ( s.a.v.) örnek almak gerekir.

ALLAH’IN rahmeti, hikmeti, selameti, merhameti, bereketi bizimle olsun! “ dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil