reklam
Ana Sayfa Gündem, Spor, Yaşam 11 Haziran 2021 860 Görüntüleme

Battal Gazi Oğlu Hüseyin Gazi’nin Anamur’daki Mezarı İlgi Bekliyor

Battal Gazi Oğlu Hüseyin Gazi’nin Anamur’daki Mezarı İlgi Bekliyor

anamurhabermerkezi/

Mezarının Mersin ili Anamur İlçesi Bozdoğan mahallesinde , Mamure Kalesinin yakınlarında olduğu iddia edilen , tarihsel kahramanımız ve Peygamber Efendimizin soyundan gelen Battal Gazi’nin oğlu Hüseyin Gazi’nin mezarının bakımsız olması tepki çekiyor.

Anamur’umuzun eski kaymakamlarından Tahsin SOYLU döneminde gündeme gelen ve SOYLU’nun yakından ilgilendiği olayda , Battal Gazi’nin oğlu Hüseyin Gazi’nin mezarını yaptırmak istemiş , ancak mezarın bulunduğu alan içerisindeki yer varislerinden birinin rızası olmadığı için mezarı yaptırılamamış sadece bir mezar taşı konulmakla yetinilmiştir.

Oysa bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki “ geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine sahip çıkamaz “. Battal Gazi oğlu Hüseyin Gazi’nin mezarının layık olduğu şekilde yapılarak , buranın hem ilçemize  hem de turizme kazandırılması Anamur’lular olarak ortak yetkililerden arzumuzdur.

Battal Gazi veya Seyyid Battal Gazi, 8. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen ve hakkında çeşitli inanışlar bırakmış bir liderdir. Malatya Serdarı Hüseyin Gazi’nin oğludur. Annesi Saide Hatun Türk asıllıdır. Battal Gazi Malatya’da doğmuştur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil